Växjö kommun

Det stora konferensrummet, Sal A, har försets med ett sammanträdessystem vid namn Revoluto från Beyer Dynamic. Detta system har en rad fördelar jämfört med konventionella system. För det första sitter det många mikrofonkapslar på rad bakom gallert högst upp på enheterna. Tillsamman med avancerad processing får man den effekten att endast ljud rakt framför enheten tas upp och det bidrar till att nivån kan hållas nere som i sin tur minskar rundgångsrisken. Problem med detta uppstår annars mycket lätt när många konventionella svanhalsmikrofoner samtidigt används.


På ordförandeenheten finns möjlighet att avbryta samtliga aktiva enheter. (Revoluto finns även med voteringssystem inbyggt i enheterna.) Samtliga enheter förvaras och laddas automatiskt i avsedda case på hjul. Det är således mycket enkelt att använda enheterna på andra ställen.


Vid presentationer och föredrag finns en separat ljudanläggning med högtalare av linjekälletyp för god och jämn spridning i hela lokalen. I taket sitter två subbashögtalare som arbetar när musik och film spelas upp.


Både sammanträdessystemet och ljudanläggningen är anslutna till hörselslingan. Båda systemen kan användas samtidigt.

Information

Ort: Växjö

Lokal: Konferens

Installation: Ljud

Datum: 2010-01-21

Utrustning

  • Konferenssystem: Beyer Dynamic Revoluto
  • Högtalare: Bose MA12
  • Subbashögtalare: Bose FreeSpace 3BF
  • Förstärkare: Bose Entero 4100
  • Trådlösa mikrofonsystem: Sennheiser Evolution